Jdi na obsah Jdi na menu
 


Korsika 2013

23. 6. 2013

KORSIKA 2013

 

 

 

10-denní pobytově - poznávací zájezd s výlety po ostrově a zajištěnou dialyzační léčbou

 

1. den - Odjezd z ČR.

Odjezd z Prahy (časy odjezdů budou upřesněny). Přejezd Alp. Nocleh v autokaru.

2. den - Příjezd do Livorna, nalodění na trajekt. Plavba po moři kolem ostrovů Capraia a Elba. Vylodění v přístavu BASTIA. Jízda do střední části ostrova kolem města CORTE, dále průsmykem Vizzavona na západ ostrova. Příjezd do místa ubytování.

3. den - Dopoledne volno. Odpoledne prohlídka AJACCIA, hlavního města Korsiky. Vydáme se po stopách Napoleona Bonaparta, navštívíme císařův rodný dům a individuálně palác Fesch (muzeum italského malířství, hrobka rodiny Bonaparte) a radnici s napoleonským muzeem.

4. den - Výlet po západním pobřeží. Pojedeme do skalní rezervace Calanche de Piana. Zde uvidíte bizardní skalní útvary sytých barev, zvedající se přímo z moře - nádherné výhledy do kraje. Další zastávkou bude PORTO - městečko v přírodní rezervaci pod patronátem UNESCO. Individuálně prohlídka janovské věže. Odpoledne možnost výletu v  průsmyku Evisa..

 

 

5. den - Volno, koupání.Pro zájemce výlet lodí do přírodní rezervace Scandola.

 

6. den - Výlet do FILITOSY, prohlídka velmi zajímavého areálu megalitických památek. Dále budeme pokračovat do města SARTENE. Prohlídka "nejkorsičtějšího města". Navštívíme Hôtel de Ville (bývalé sídlo janovského místodržícího), kostel St. Marie, ze kterého vychází procesí během náboženských slavností Catenacciu. Dále pokračujeme do městečka BONIFACCIO, které je známé jako legendární pirátské město na vápencovém ostrohu. Možnost projížďky lodí po zálivu se zajížďkou do jeskyně korzárů. Procházka historickým jádrem s citadelou a kostelem St. Dominique. Volno. Návrat na ubytování.

7. den - Volno, koupání.

8. den - V ranních hodinách cesta přes průsmyk Vizzavona do Bastie. Dle časových možností cestou zastávka v chovné stanici želv, případně v  CORTE nebo v BASTII. Trajekt do Livorna.

10. den - Návrat do ČR (dle trajektu) v odpoledních hodinách, možnost vystoupení po trase.

 

 

Změna programu vyhrazena!

 

 

SK DaT

Datum zájezdu 2012

Cena
v Kč/os./pobyt

Cena za neobsazená místa budou doplacena ubytovanými v apartmánu

 

14/06 – 23/06

9000,-Kč

 

DIALÝZA:

Zajištěna v dialyzačním centru v Ajaccio, doprava na HD je v ceně zájezdu. Úhrada léčby bude provedena prostřednictví Vaší karty zdravotního pojištění EHIC bez spoluúčasti. Formuláře z DC zašleme všem přihlášeným dialyzovaným účastníkům obratem.

 

DŮLEŽITÉ INFORMACE

Cena zahrnuje: dopravu autokarem, trajekt, ubytování, dopravu na dialýzu

Cena nezahrnuje: dopravu na výlety, vstupné, povlečení, stravu, pojištění léčebných výloh a storna (viz níže) a poplatky hrazené na místě (viz níže).

POPLATKY HRAZENÉ NA MÍSTĚ – budou vybrány průvodcem před příjezdem do residence!!!

  • 0,40 €/os./den místní pobytová taxa

  • vratná kauce na apartmán bude za vás uhrazena SK DaT, při poškození to budeme řešit individuálně.

  • 30 €/APT typu MONO A, MONO C nebo 40 €/APT typu BILO B, TRILO D, závěrečný úklid apartmánu – rozpočítá se počtem osob v apartmánu

POZOR poplatek za závěrečný úklid se nevztahuje na úklid kuchyň. koutu - ten provádí U VŠECH ZÁJEZDŮ klienti sami.

 

POJIŠTĚNÍ LÉČEBNÝCH VÝLOH

Není zahrnuto v ceně, z důvodu, že někteří účastníci mají různé typy celoročních pojištění pro výjezd do zahraničí a o tuto službu nemají zájem. Pojištění léčebných výloh všem účastníkům samostatné pojištění storna zájezdu je nutné, zajistěte individuálně. Po přihlášce a bez obsazení náhradníkem musíme žádat úhradu nákladů.

 

DOPRAVA

Doprava je zajištěna dálkovým autokarem s polohovacími sedadly, klimatizací, TV.

Po dobu zájezdu je možný prodej teplých a chlazených nápojů za Kč (káva, čaj, pivo, nealko nápoje, polévka).

Odjezd autobusu 14.6.2013 odpoledne z Prahy. Návrat do ČR 23.6. v odpoledních hodinách.

Cena zájezdu je kalkulovaná na dopravu autobusem, při individuální dopravě slevu bohužel nemůžeme poskytnout.

 

UBYTOVÁNÍ

je v ceně zahrnuto 7 noclehů v Residenci RELAI na západním pobřeží Korsiky. Ubytování je zajištěno v těchto typech apartmánů:

  • MONO A (pro 2 os.) – obytná místnost se dvěma lůžky (2x 90 cm)

  • MONO C (pro 3 os.) – obytná místnost se 3 lůžky (3x 90 cm)

  • BILO B (pro 5 os.) – obytná místnost s manželským lůžkem (140 cm), ložnice se 3 lůžky (3x 90 cm)

  • TRILO D (pro 4-6 osob) – obytná místnost s rozkládacím lůžkem (140 cm), ložnice se 2 lůžky (2x 90 cm), malá ložnice s patrovou postelí (2 os. do 12 let)

Každý apt. má:

  • vybavený kuchyňský kout (zákl. nádobí, plyn. sporák, lednička s mrazákem, mikrovlnná trouba, kávovar),

  • sociální zařízení (sprcha+WC)

  • terasu vybavenou zahradním nábytkem

RESIDENCE RELAI se nachází na západním pobřeží Korsiky, cca 30 km severně od hl. města Ajaccia a 50 km jižně od Porta. Je tvořena pavilonky v malebném svahu, které jsou obklopeny stromy a bujnou vegetací, umístění ve svahu dovoluje krásné výhledy do okolí. Apartmány jsou jednoduše vybaveny. Recepce se nachází asi 100 m od malé písečné pláže, k větší pláži je to asi 500 m, 1,5 km dlouhá pláž v obci Calcatoggio je vzdálená asi 2 km. V blízkosti residence je malá samoobsluha a obchůdek s plážovými potřebami.

 

LOŽNÍ PRÁDLO A RUČNÍKY

si klient přiveze vlastní nebo si je může zapůjčit na místě za poplatek 15 €/os./pobyt (francouzský způsob povlečení - 1 prostěradlo na lůžko a 1 prostěradlo na přikrytí + 1 ručník). Požadavek na ložní prádlo je nutno uvést při přihlašování na zájezd.

 

 

CESTOVNÍ DOKLADY (více informace na webu Ministerstva vnitra ČR http://www.mvcr.cz )

Každý je osobně zodpovědný za dodržování pasových, celních, devizových, zdravotních a ostatních předpisů té země, do které cestuje. Dbá i na to, aby platnost pasu nebo OP byla po skončení zájezdu minimálně 3 měsíce. Každé cestující dítě musí mít svůj vlastní cestovní doklad.

Při cestování s občanským průkazem je akceptován pouze typ se strojově čitelnou zónou (vydávané od 2. poloviny roku 2000).

 

Přihlášení obratem : michal.dusek@bbraun.com, lukas.svoboda@bbraun,com, michal.dusek@homolka.cz

Přihlášení dostanou potvrzení o zařazení do zájezdu a druhou informaci.