Jdi na obsah Jdi na menu
 


XX.zimní hry SK DaT - Dolní Mísečky 2013

16. 3. 2013

 

img_3118.jpg

 

Zdar všichni malí či velcí sportovci a příznivci rekreačního sportování. Skončily jubilejní 20.zimní hry Sportovního klubu dialýzovaných a transplantovaných sportovců ČR. Tentokrát jsme se sešli v Krkonoších na Dolních Mísečkách v Hotelu Idol. Termín byl stanoven na 9.3. - 16.3.2013. Počasí k nám nebylo moc příznivé, protože většinou bylo na Dolních Mísečkách jako „v prádelně“, takže viditelnost nebylo ta nejlepší. Nakonec to sami můžete vidět z některách fotek v fotoalbu. Přesto se nám podařilo každý den lyžovat na místních sjezdovkách a samozřejmě i na Horních Mísečkách a Svatém Petru.

Program :

Nebudu se rozepisovat o tom, co jsme každý den dělali, protože většinu času jsme věnovali lyžování. Někteří z nás si udělali výlet do Jilemnice, Špindlerova Mlýna či Vrchlabí. Využili to případně i na nákup nějakých drobných věcí. Pokud vydrželi, tak lyžovali celý den, případně šli na běžky. Chtěl bych v rámci běžek vzpomenout V.D., který se rozhodl jet na Zlaté návrší k Vrbatově Boudě a při sjezdu dolů na Horní Mísečky pocítil na vlastním těle, jak je tvrdá země v Krkonoších. Výsledek je patrný určitě i dnes, kdy se mu vstřebává modřina velikosti malého talíře. Ihned po dojezdu byl ošetřen členy jeho rodiny a po ledování mu otok trochu opadl. Tak mu přejemu, ať to nemá trvalé následky. Riziko na lyžích pocítili i jiní, kteří měli tu čest setkat se s bezohlednými lyžaři, kteří několikrát sestřelili některé z nás. Naše milá B.R. tak po jednom takovém „sestřelení“ skončila v nemocnici ve Vrchlabí. Přejeme ji, aby neměla nějaké další problémy a byla o.k.

Jedním z programů, které jsme mohli využít, byla návštěva Krkonošského muzea v Jilemnici Skládala se ze dvou expozic. První byla určena historii Jilemnického zámku a historii jako celku a druhá byla zasvěcena výstavě „lyžníků“ v Krkonoších. Letošní rok je totiž 100. jubilejní, kdy se běžel slavný závod dvou světoznámých běžců – Bohumila Hanče a Václava Vrbaty, kteří mají svou mohylu u Vrbatovy Boudy. Při té příležitosti mohli někteří z nás zakoupit knihu o tomto slavném závodě, které nese název i podle zfilmované verze „Synové hor“. Tito dva závodníci, kteří zahynuli 23.3.1913 pak posmrtně dali podnět k tomu, aby vznikla dnes známá Horská služba. V prodlouženém víkendu 22.-24.3.2013 pak proběhly vzpomínkové akce na tuto událost nejen v Jilemnici na náměstí, ale i např. běžecký závod na 50km v běžeckém areálu na Horních Mísečkách. Počasí jim tentokrát vyšlo, protože bylo jasno a teplota kolem -10 st.C.

Jedním z několika programů pak bylo skládání japonského origami. To této aktivity se zapojily nejen děti, ale i mládež a dospělí a výsledkem byly nádherné výtvory různých zvířátek. Někteří "umělci" používali pro tvorbu knižní ukázky skládání, jiní využili zpracování na Youtube a podle videoukázek složili vytvory, které také můžete vidět ve fotogalerii na rajče.cz. Vítězem tohoto klání se stal mladý muž Lukáš, který vytvořil nádherného papouška (rajče.cz - sedí na květináči). Nakonec jsme si všechny výtvory vyfotili a pro ty, kteří s námi nebyli, se podělíme aspoň fotografiemi.

Poslední večer bylo jako vždy večírek na rozloučenou a vyhlášení výsledků různých soutěží. Pan majitel nám udělal menší diskotéku, kdy využil svého PC a zahrál nám na přání. Každý z nás měl možnost si napsat na lístek písničku, kterou by chtěl sám pro sebe nebo pro někoho jiného. A tak bylo možné slyšet takové hity minulosti jako „Lásko, mně ubývá sil“, „Švihák lázeňský“ nebo skladba z „Tenkrát na západě“. Ráno jsme se pak nasnídali a odjeli jsme domů.

 

Dialýza :

 

Dialýza byla domluvena v dialyzačním středisku Masarykovy městské nemocnice Jilemnice, která byla vzdálena od místa ubytování cca 20km. Na dialýzu jsme jezdlil v odpoledních hodinách od 13.30hod a jednou na noční směnu od 19.30hod. Celkově bylo přítomno 4 dialýzovaných pacientů. Starali se o nás dobře a proto děkujeme za možnost dialýzy Mudr. Opluštilové A. a jejímu kolektivu lékařů u zdravotních sester.

 

Závěr :

 

Poděkování patří všem, kteří přijeli a mohli se účastnit těchto her. Určitě si zalyžovali a mohli tak využít pohostinnosti našich hor. Pokud jste tedy byli spokojeni, přijeďte na další hry SK DaT. Jsou organizovány 1x v létě a 1x v zimě. Navíc pojedeme i na jeden přímořský pobyt, který bude upřesněn na našich stránkách. Samozřejmě, že děkujeme i hlavním organozátorům Mudr. Svobodovi L. a Mgr. Duškovi M., firmě BBraun Avitum a dalším sponzorům. Závěrem  vás chceme povzbudit, aby jste se nezapomínali v rámci svých možností hýbat a pokud chcete, tak přijeďte na další hry. Rádi se s vámi uvidíme.

Výsledky disciplín :


Bowling - Muži
1. Lískovec Radim
2. Peter Víťa
3. Konvička Petr


Bowling – ženy
1. Reichel Bára
2. Ilča, Eliška
3. Patiňíková Sisi (Sk)


Bowling – Děti
1. Věrča


Šipky – Muži
1. Daňo Vláďa
2. Peter Víťa
3. Šťastný


Šipky – Ženy
1. Peterová I.
2. Reichel Bára
3.-4. Daňová M.
3.-4. Šťastná


Šipky – Děti
1. Peter Pepa
2. Svobodová V.
3. Peter Luďa


Origami – skladání zvířat
1. Lukáš Turoň – Papoušek (viz fotogalerie)


Obří slalom – Muži
1. Křepinský Jára
2. Svoboda František
3. Šutara Václav
4. Turoň Leon
5. Daňo Vláďa
6. Turoň Lukáš
7. Peter Víťa
8. Patiňák Imrich (Sk)


Obří slalom – ženy
1. Kraftová Věrča
2. Patiňáková Sisi (Sk)
3. Peterová Ilča
4. Reichel Bára
5. Daňová Věrča
6. Kiestuličová Eliška


Obří slalom – Děti
1. Peter Luďa
2. Peter Pepa



 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář