Jdi na obsah Jdi na menu
 


XXIII. Zimní hry SK DaT - Deštné 2016

1. 2. 2016

Termín 27.1 - 31.1.2016 - Deštné v Orlických horách

img_5717.jpg

Zdravím všechny sportovce a příznivce SK DaT.

Tentokrát jsme se sešli  dne 27.1.2016 na dalším sportovním pobytu v zimním termínu. Zimní hry byly tentokrát specifické v tom, že byly v námi neznámé lokalitě, kde jsme ještě nebyli a navíc byl ve zkrácené formě. Celý pobyt byl pouze 4denní a setkali jsme se v Deštném v Orlických horách. Ubytování bylo v chatě PRIM na okraji obce Deštné a na sjezdovky to bylo cca 0,5-1km podle toho, kterou sjezdovky si účastník vybral. V Deštném v Orlických horách je více sjezdovek, ale vzhledem k teplejší zimě byly otevřeny a sjízdné jen některé (Marta I. a Marta II.) www.skicentrumdestne.cz

Hlavní náplní našeho setkání bylo lyžování. Převážná většina účastníků se věnovala lyžování v dopoledních hodinách, někteří vytrvalci i v odpoledních. Navíc jsme čas využili poznávacími procházkami po blízkém okolí v rámci Deštného v O.h. nebo do vzdálenějších lokalit. Nedaleko Deštného (10km) je na hřebeni Orlických hor známá Masarykova chata ( www.masarykovachata.unas.cz ) na Šerlichu (1019 m n.m.), ze které byl krásný pohled na Orlické hory a také na stranu Polska. Kolem chaty navíc probíhá pěkně upravená běžkařská trasa vedoucí po hřebeni Orlických hor směrem na Bartošovice v O.h. Trasa většinou kopíruje hranici ČR- Polsko. Někteří z nás využili možnosti projít část této trasy.

Aktivity:

Kromě lyžování jsme se sešli většinou ve večerních hodinách v místní kulturní místnosti, kde jsme měli možnost zahrát si stolní tenis, stolní fotbálek  nebo jiné stolní hry. Naše mládež nám ukázala, jak jsou rychlí a bystří v turnaji smíšených dvojic ve stolním fotbálkuyes i v turnaji ve skládání PEXESA enlightened. Budoucnost národa je tedy zajištěna smileysmiley.

Dialýza:

Dialýza byla zajištěna v soukromém dialyzačním středisku DIALCORP s.r.o. v Rychnově n. K. Místo se nacházelo cca 25km od místa našeho ubytování. Dialýza proběhla bez problému na nově přistaveném areálu s počtem lůžek cca 10-15 dle potřeb pacientů.

Setkání proběhlo bez lyžařských úrazů v klidném a pěkném prostředí. Byli jsme rádi, že jsme se mohli setkat a věřím, že i další hry se všichni setkáme. Rádi zveme mezi sebe i další lidi, aby zkusili trochu pohybu a poznali nové lidi a zapomněli na starosti všedních dnů. Proto využijte možnosti setkávání a přijďte se pobavit s námi.