Jdi na obsah Jdi na menu
 


XVIII. letní hry SK DaT - Přední Výtoň 2011

26. 8. 2011

 

penzion-vyhlidka.jpg

 

Mílí přátelé,

       zdravím všechny, kteří se účastnili 18.letních her SK DaT. Tentokrát se nás sešlo celkem 68 osob společně s dětmi a rodinnými příslušníky. Sešli jsme se na krásném místě v Penzionu Vyhlídka v Přední Výtoni, který patří manželům Jakubcovým. Manželé Jakubcovi si na mnohé z nás vzpomněli, protože jsme tam byli již 3x. Když bych to měl zrekapitulovat, tak nám to celkově vyšlo náramně. Počasí, které do té doby bylo strašné, vyšlo super. Teploty se stále držely nad 30 st.Celsia a bylo to někdy i náročné. Ale naštěstí Lipno mnohé z nás zchladilo, proto výsledný efekt bylo skvělý.

      Program : Někteří lidé se ptají, jestli se na takové hry mohou přihlásit i jiní dialýzovaní lidé než sportovci. Odpověď je samozřejmě ano, protože cílem je „hýbat se“, samozřejmě podle možností každého jednotlivce. A tak každé ráno jsme začínali rozcvičkou v 7.30hod. Předcvičovala nám Iva Vlčková, studentka fyzioterapie z Plzně. Myslel jsem si, že počet cvičících bude stále menší a menší, ale mýlil jsme se. Cviky z míčem (overball), gumou (nevím jméno) a na karimatce se líbily a účastnilo se jich celkem dost lidí.

       Po snídani, která byla v 8 hod. Jsme byli informováni o aktivitách na dané dopoledne. Tak jsme postupně během jednotlivých dopolední zvládli třeba nohejbal, někteří si vyjeli na kole nebo na in-line bruslích kolem Lipna (daná trať byla dlouhá cca 20km), ale každý si ji přizpůsobil svým možnostem. Další dopoledne byla přehazovaná 6-členných smíšených družstev (muži, ženy i děti). Někteří borci si vyzkoušeli i tenis na místních kurtech a byl to opravdu vrcholný zážitek, protože mnozí se překonávali ve výkonech i při velkých teplotách. Během prvních několik dní si mohli zájemci vyzkoušet jízdu na plachetnici, kterou kormidloval Mudr. Lukáš Svoboda. Zájemců bylo dost, proto se jezdilo i odpoledne. Pro mnohé to byl životní zážitek, nehledě k tomu, že i někteří psí miláčci byli nadšeni z takové jízdy.

           Oběd byl v 12.30 hod a po něm byl znovu oznámen program na dané odpoledne. Protože byla velká horka, mnozí skončili v poloze „ležícího střelce“ na pokoji a odpočívali a proto některé aktivity byly posunuty na 15 – 16 hod odpoledne. Odpoledne jsme si postupně vyzkoušeli lacrosse, hod oštěpem, metanou (kdy kameny kloužou ne po ledě, ale po asfaltu), jízdu na kanoi, petangue, chůzi po nízko uvázaných lanech a poslední den jsme si vyzkoušeli quadriatlon. U toho bych se rád zastavil, protože to bylo nesmírně zajímavé a zároveň jsme zažili i kopec legrace. Disciplíny quadriatlonu byly 4 – jízda na kanoi (cca 200m), plavání (100m), běh a jízda na kole (cca 1,5 km). Družstva byla smíšená nejen co do pohlaví, ale hlavně věku. Každý, kdo se mohl této podívané účastnit, mi dá za pravdu, že to bylo dobře zvoleno. V úterý jsme pak měli volný den a každý si mohl udělat výlet podle svých plánů a tak někteří jeli na kole, jiní navštívili městečko Lipno, Frymburk, Vyšší Brod nebo Český Krumlov. Někteří navštívili i hrad Rožmberk, kde se údajně objevuje Bílá paní Perchta z Rožmberka. Já osobně jsem byl na Lipně, lanovkou jsme si vyjeli na vrch Kramolím (výška 900 m n.m.). Výhled byl krásný na 3 světové strany. Z Kramolína pak vyde několik drah pro bikery – je tam BikePark, kdy sjíždíte trasy různých obtížností většinou lesem až na spodní hranici lanovky v Lipně. To jsem ale nejel, jen jsem s úžasem hleděl, jak to mladí pálí dolů bez strachu a zábran.

        Večeře byla kolem 19 hod a potom už bylo na rozhodnutí každého, jak využije večera. Přesto organizátoři vymysleli pro účastníky různé hry – číselnou hru, nebo velký lov, o-ring nebo bowling v místním bowling baru. Děti pak mohli jeden večer dělat i lampičky a kreslit na sklo.Ve čtvrtek večer pak byl závěrečný večírek a vyhlášení výsledků jednotlivých disciplín.

Dialýza : Pokud vás zajímá tato oblast, tak můžu říct, že jsme jezdili na HDS Český Krumlov (cca 40km). Celkem nás dialýzovaných bylo tentokrát 7. Dialýza byla situována do večerních hodin – začínala v 18.30 hod a myslím si, že všichni byli spokojeni.

Závěr : Mnohé věci a disciplíny, o kterých jsem se rozepsal si můžete prohlédnout ve fotoalbu z her. Některé tam asi nebudou, protože jsem byl na dialýze a nemohl jsme je vyfotit. Je ale možné, že budou doplňovat fotky i jiní. Na každý pád bych chtěl poděkovat za organizaci Mudr. Lukášovi Svobodovi, Mgr. Michalovi Duškovi, Ivě Vlčkové a Petrovi Šarapatkovi, manželům Jakubcovým i obslužnému personálu penzionu. Samozřejmě i všem, kteří se nějak her účastnili, protože jinak bychom se mnohdy ani nezasmáli. Myslím si, že pobyt se vydařil. Pokud čtete tento můj postřeh a nikdy jste nebyli na hrách SK DaT, tak neváhejte a přihlaste se na další hry.

 

Zdravím všechny minulé i budoucí účastníky her.

 

Výsledky jednotlivých disciplín

Petangue
1.  Hruška Josef
2.  Koudelka Laďa
3.  Švejnohová



Přehazovaná
1.  Pavlásek J., Bašus P., Bašusová J., Ondříšková M., Šmíd J., Konvička P.
2.  Valenta M., Reichel B., Peterová I., Ondříšek P., Bašusová K., Bašus J.
3.  Švandrlík J., Solař P., Solař J., Solařová H., Svoboda T., Ondříšková J.



Hra – Velký Lov
1.  Vlčková Iva
2.  Solařová Hanka
3.  Svoboda Tonda



Quadriatlon (Kanoe, plavání, běh, kolo)
1.  Solařovi + Tonda Svoboda 8:04 min
2.  Vlčkovi, Švadrlík J, Valenta M. 8:26 min
3.  Bašusovi 8:46 min
4.  Šmíd J., Křepinský J., Vlach J., Ondříšek P. 9:09 min
5.  Peter V, Reichel B., Patiňák I., Patiňáková S. 9:20 min
6.  Koudelkovi, Juráskovi, Ondříškovi 11:40 min
Nejlepší výkony jednotlivých disciplín quadriatlonu
Kolo  Solař P. 2:31 min
Loď  Švandrlík J.+ Valenta M.
1:59 min
Běh  Ondříšek Pavel 1:19 min
Plavání  Bašusová Káča 1:57 min



Hod oštěpem – muži
1.  Svoboda Lukáš 22,8 m
2.  Valenta Míla 22,8 m
3.  Švandrlík Jíří 21,44 m
4.  Koudelka Láďa 19,95 m
5.  Hruška Josef 18,4 m
6.  Skalník 18,00 m
7.  Ondříšek Václav 17,80 m
8.  Turoň Leon 17,07 m
9.  Pavlásek Jan 17,00 m
10.  Severa Michal 16,90 m
11.  Konvička Petr 16,65 m
12.  Jurásek František 15,56 m
13.  Ondříšek Pavel 13,30 m
14.  Vlach Jarda 11,30 m



Hod oštěpem – ženy
1.  Švandrlíková Jana 13,34 m
2.  Peterová Ilona 10,03 m
3.  Jurásková Marie 8,90 m
     
Výsledky - Večerní číselná hra
1.  Honza Bašus
2.  Peterovi Víťa, Ilona, Luděk
3.  Barča Koudelková a Míša Jurásková
4.  Svoboda Tonda
5.  Solařová Hanka
6.  Ondříšek Pavel



O-Ring Férovka
1.  Peterovi – Reichlovi
2.  Juráskovi – Ondříškovi
3.  Bašusovi



Metaná
1.  Konvička P., Šmíd J., Vlčková I., Křepinský J.
2.  Solařovi, Vlčková J.
3.  Vlach J., Jurásek F., Valenta M., Hruška J.
4.  Švandrlík J, Cihlářová, Ondříšek V., Koudelka L.,



Bowling – dospělí
1.  Konvička P.
2.  Švandrlík J.
3.  Pavlásek J.



Bowling děti
1.  Bašus Honza
2.  Hruška Marek
3.  Ondříšek Pavel
     
Kanoe
1.  Šmíd + Křepinský J.
2.  Peterovi V. + L.
3.  Turoň L. + Patiňáková S.
4.  Solařovi Pavel + Hanka
5.  Duškovi M+L+K
6.  Ondříšek + Vlach J.
7.  Ondříškovi P+J
8.  Peterovi I + B.



Nohejbal
1.  Pavlásek J., Peter J. ml., Vlach J., Ondříšková J., Peterová I., Konvička P.
2.  Koudelka L., Hruška M., Valenta M., Severa Michal
3.  Ondříšek V., Jurásek F., Ondříšek P., Pražský Honzík
4.  Peter Víťa, Peter Luděk, Peter Luděk ml., Reichel B.



Tenis
1.  Vlach Jarda – finále 4:2
2.  Bašus Petr